ZEMLJOVID ŽIVOTA


Svatko od nas živi svoju istinu i time vlastitu realnost. Realnost koju svakodnevno živimo i kojoj svjedočimo izgrađena je na temeljima naših misli i uvjerenja koja svakodnevno hranimo. Na taj način iskreirali smo vlastiti zemljovid života, odnosno kako ja volim reći - vlastitu mapu svijeta. No pitanje je da li ste zadovoljni vlastitom mapom svijeta?

Ukoliko želite živjeti u balansu i harmoniji te svjedočiti vlastitom duhovnom rastu, prvo je potrebno da potražite istinu. Naravno, istina ima onoliko koliko i ljudi, no poanta je da pronađete vlastitu istinu. Kako promatrate vlastiti život, ljude oko sebe i okolnosti? Kako reagirate na određene situacije? Da li samo promatrate svoj zemljovid ili ga u konačnici sami i kreirate?

Kako biste kreirali vlastitu mapu svijeta, važno je da osvjestite gdje se trenutno nalazite i kako se osjećate u odnosu na trenutnu poziciju. Bitno je postaviti si cilj. Gdje smo sada, a gdje želimo stići. Kakvu emociju želimo postići. No pritom ne zaboravite da ste Vi ti koji svemu dajete značenje i emociju. Definirajte životna područja koja su Vam od velike važnosti. Ukoliko Vam se nešto ne sviđa vezano za Vašu mapu svijeta - mijenjajte je. Mapu mijenjate na način da konstantno istražujete nove mogućnosti, pomičete vlastite granice i izlazite iz zone komfora. Nužno je kontinuirano preispitivanje:

''Da li može drugačije? Postoje li druge mogućnosti kojih nisam svjestan?

Postoji li nešto bolje?''

Važno je truditi se i ići u pustolovine života te uz to istraživati misterij vlastite stvarnosti. Vizualizirajte. Osjetite. Što ste kreativniji i maštovitiji, to će Vam se više otvarati nove ideje i opcije. Na taj način dopuštate da Vam se proširuju vidici, a istodobno Vam se proširuje i mapa svijeta.

Ključ je preispitivati se i iznova definirati vlastita shvaćanja. Preispitivati misli. Ne vezati se pritom za misao, a još manje za emociju koja se veže za tu misao. Jer, kao što sam već rekla u prošlim postovima, Vi niste i ne možete biti ono što primjećujete. Vi ste ti koji odlučujete prihvatiti određenu misao i emociju. U poziciji ste da birate, stoga učinite to.

Ono što Vam odgovara, odnosno misao koja Vam stvara pozitivne emocije - nju zadržite. Zadržite je i osjetite u potpunosti. Sa druge strane, misli koje Vam dolaze, a ne donose Vam ništa pozitivno - primjetite ih, mentalno se odmaknite od njih i otpustite ih. Na taj način iznova definirate svoje shvaćanje svijeta. Često sadašnjost promatramo očima prošlosti. Prošlim iskustvima sudimo sadašnjosti i na taj način možemo dobiti u potpunosti krivu sliku trenutne situacije. Kao što je sve u životu podložno promjenama, tako se i naš pogled na život treba mijenjati. Nova iskustva i nove informacije su ključne za promjenu naših mapa svijeta. Često o tome i ovisi kvaliteta života. Nažalost, oni koji se opiru i nisu spremni na promjene, teško se nose s time i postupak je bolan.

Na Vama je da se odlučite da li Vam je bolje i dugoročno kvalitetnije uložiti vremena i energiju u promjenu vlastite mape svijeta ili braniti zastarjele poglede na svijet. Što god da odlučite, nadam se da će Vam dobro služiti te da ćete pronaći unutarnji mir, ispunjenost i vlastitu sreću.

Tvoj život je zemljovid.

Tvoja mapa svijeta. Tvoja priča.

Posvećena tebi.

Ispiši je na način da te usrećuje.

Budi kreativan.

Mijenjaj je po potrebi.

Vaš Life Coach Ursula

#OSVJEŠTENOST #CILJ #PROŠLOST #EMOCIJA #ŽIVOT #SREĆA

0 views

DRUŠTVENE MREŽE:

  • Instagram
  • LinkedIn

Vrati me na vrh

Proudly created by Ursula.© 2016