top of page

ONA

Bila je subota.

Na današnji dan prije 27 godina rođena je ona. Ona čije je ime bilo unaprijed određeno. Godinama prije. Njezino ime je podsjećalo na ljubav i brigu druge žene. Ime koje znači medvjedica.


Nadasve jedno mirno, nježno i povučeno dijete. Dijete koje je od malih nogu drugačije doživljavalo svijet. Dijete koje je tijekom odrastanja primilo jako puno ljubavi. Toliko puno da je i samo postalo čista ljubav. Kako su godine prolazile, ona je sve više shvaćala da je čudan ovaj svijet u kojemu živi. Počela je to primjećivati još u vrtiću. Nije pripadala tom svijetu i htjela je otići kući. A bila je kući. Najčudniji osjećaj ikad.


I tako, dođe osnovna škola. Prilagodila se jer je bila primorana. Nedovoljno hrabra da bude ono što je. Onda je na vrata pokucala 16-ta godina. Donijela je odluku da će se promijeniti na način da će izaći iz zone ugode. Odlučila je prihvatiti samu sebe sa svim vrlinama i manama. No bez obzira na to, znala je da još puno toga mora naučiti od života. A cilj je njezin život. Sretan život. Tek je bila na početku puta učenja o sebi. Na početku početaka. Ono što je imala jest vlastita intuicija i emocija koja joj je služila kao kompas. Gdje je pravi put, gdje nije, svako malo je vrištalo iz nje. I to je slijedila. Jer je znala da će, koliko god put bio težak, doći do toga da postane ono što jest. Da bude.


Sa 21 godinom suočila se sa ljubavlju. Karmičkom. Ljubavlju koja je iluzija. Od nje inače klecaju koljena. Ljubav zbog koje bi prešao ocean i sve planine ovoga svijeta. Ljubav koja pokreće no istovremeno i uništava. No, s tako velikom ljubavlju kažu, dođu još veći izazovi. Tako je bilo. Postao je to ozbiljan partnerski odnos koji je sa sobom nosio svu moguću težinu i ljepotu života odjednom. To je veoma utjecalo na nju, njenu sliku o samoj sebi i o onome što je bila. Da, bila. Jer ona to danas više nije.


Sa 24 godine donijela je najtežu životnu odluku. Odluku koja je dotaknula njezinu srž kao osobe, ličnosti i žene. Ta odluka je izvukla sve ono najgore i najbolje iz nje. Danas je na tome veoma zahvalna i sretna. To ju je oblikovalo i dalo joj posebnu notu. Gorko slatku notu. Zbog toga je danas sve ono što je. Te nekadašnje boli koje su danas samo uspomene, ponosno nosi kao dijamantnu ogrlicu oko vrata. Zbog toga ona zna tko je. Tko je kao duša, kao osoba, žena, dijete, prijatelj i inspiracija. Najteža odluka isprepletena nitima sumnje, tuge, boli i preispitivanja identiteta je od nje napravila borca.


Sa 26 godina je počela uživati u životu. Odlučila mu se prepustiti. Briga za nju više nije bila opcija. Samo osmijeh, sreća i ljubav. Tada su se počele događati stvari koje je iščekivala dugi niz godina. Upoznala je svoje srodne duše. Prave i iskrene ljude. I na tome je veoma zahvalna svaki dan. Onaj tren kada je odlučila skočiti sa litice i suočiti se sa svojim strahovima, poletjela je. I osjetila slobodu. Slobodu uma i duše. Emocionalnu slobodu. I znala je da, ako ništa drugo, želi biti inspiracija. Želi pomoći onima kojima je teško i koji se bore sami sa sobom. Dušama koje vode one najteže bitke. Bitke uma i srca.


Danas ona živi ono što jest. Po pravilima svoje duše. Radoznalo čeka sljedeće prijelomne godine svoga života. A do tada, kada je pitaju tko je ona, njezin odgovor je:

''Ja sam sve ono što nitkada ne bi rekao. Fizički sam djevojka od 27 godina, mentalno sam žena od 37 godina, a iznutra sam muškarac od 47 godina koji voli popiti čašu kvalitetnog vina. I ime mi je Ursula.''


Sretan mi rođendan!


Tags:

Ti imaš sve odgovore.

bottom of page