top of page

ZEMLJOVID ŽIVOTA

Svatko od nas živi svoju istinu i time vlastitu realnost. Realnost koju svakodnevno živimo i kojoj svjedočimo izgrađena je na temeljima naših misli i uvjerenja koja svakodnevno hranimo. Na taj način iskreirali smo vlastiti zemljovid života, odnosno kako ja volim reći - vlastitu mapu svijeta. No pitanje je da li ste zadovoljni vlastitom mapom svijeta?


Ukoliko želite živjeti u balansu i harmoniji te svjedočiti vlastitom duhovnom rastu, prvo je potrebno da potražite istinu. Naravno, istina ima onoliko koliko i ljudi, no poanta je da pronađete vlastitu istinu. Kako promatrate vlastiti život, ljude oko sebe i okolnosti? Kako reagirate na određene situacije? Da li samo promatrate svoj zemljovid ili ga u konačnici sami i kreirate?

Kako biste kreirali vlastitu mapu svijeta, važno je da osvjestite gdje se trenutno nalazite i kako se osjećate u odnosu na trenutnu poziciju. Bitno je postaviti si cilj. Gdje smo sada, a gdje želimo stići. Kakvu emociju želimo postići. No pritom ne zaboravite da ste Vi ti koji svemu dajete značenje i emociju. Definirajte životna područja koja su Vam od velike važnosti. Ukoliko Vam se nešto ne sviđa vezano za Vašu mapu svijeta - mijenjajte je. Mapu mijenjate na način da konstantno istražujete nove mogućnosti, pomičete vlastite granice i izlazite iz zone komfora. Nužno je kontinuirano preispitivanje:


''Da li može drugačije? Postoje li druge mogućnosti kojih nisam svjestan?

Postoji li nešto bolje?''


Važno je truditi se i ići u pustolovine života te uz to istraživati misterij vlastite stvarnosti. Vizualizirajte. Osjetite. Što ste kreativniji i maštovitiji, to će Vam se više otvarati nove ideje i opcije. Na taj način dopuštate da Vam se proširuju vidici, a istodobno Vam se proširuje i mapa svijeta.


Ključ je preispitivati se i iznova definirati vlastita shvaćanja. Preispitivati misli. Ne vezati se pritom za misao, a još manje za emociju koja se veže za tu misao. Jer, kao što sam već rekla u prošlim postovima, Vi niste i ne možete biti ono što primjećujete. Vi ste ti koji odlučujete prihvatiti određenu misao i emociju. U poziciji ste da birate, stoga učinite to.

Ono što Vam odgovara, odnosno misao koja Vam stvara pozitivne emocije - nju zadržite. Zadržite je i osjetite u potpunosti. Sa druge strane, misli koje Vam dolaze, a ne donose Vam ništa pozitivno - primjetite ih, mentalno se odmaknite od njih i otpustite ih. Na taj način iznova definirate svoje shvaćanje svijeta. Često sadašnjost promatramo očima prošlosti. Prošlim iskustvima sudimo sadašnjosti i na taj način možemo dobiti u potpunosti krivu sliku trenutne situacije. Kao što je sve u životu podložno promjenama, tako se i naš pogled na život treba mijenjati. Nova iskustva i nove informacije su ključne za promjenu naših mapa svijeta. Često o tome i ovisi kvaliteta života. Nažalost, oni koji se opiru i nisu spremni na promjene, teško se nose s time i postupak je bolan.


Na Vama je da se odlučite da li Vam je bolje i dugoročno kvalitetnije uložiti vremena i energiju u promjenu vlastite mape svijeta ili braniti zastarjele poglede na svijet. Što god da odlučite, nadam se da će Vam dobro služiti te da ćete pronaći unutarnji mir, ispunjenost i vlastitu sreću.



Tvoj život je zemljovid.

Tvoja mapa svijeta. Tvoja priča.

Posvećena tebi.

Ispiši je na način da te usrećuje.

Budi kreativan.

Mijenjaj je po potrebi.


Vaš Life Coach Ursula






Ti imaš sve odgovore.

bottom of page