OSTALE  KOLUMNE

Želite li redovito primati obavijesti o novim kolumnama, to možete učiniti ovdje:

Po Virginiji Satir, čovjeku su potrebna četiri zagrljaja na dan da bi preživio, pet do šest zagrljaja da mu učine život dužim i ljepšim, osam zagrljaja je potrebno da bi se održao i dvanaest zagrljaja na dan da bi napredovao.

Jeste li Vi danas zagrlili nekoga?

ŽIVOT JE PROMJENA

Promjena.


Riječ koja često zastrašuje. Promjena znači izlazak iz postojećeg i poznatog, u nešto novo i drugačije. Odlazak u nepoznato. Sa sobom nosi i val novih emocija. Često se veže za strah i postepeno prihvaćanje stvari i novonastale situacije. I u početku može biti veoma teško. Rijetko tko voli izlaziti iz zone komfora, što je razumljivo. No promjena se događa, vjerovali ili ne. I to upravo sada.

Već jeste u procesu promjene. I uvijek ćete biti.


Kada zamislite svoj život prije 5 ili 10 godina, što vidite?

Kakva ste osoba bili prije? Što ste voljeli raditi? S kim se družiti? Kakvi su Vam bili stavovi i uvjerenja?

Prisjetite se toga.

Što je tada bilo važno? Tko ste bili tada?

Nakon što ste to osvjestili, jel smatrate da ste Vi ta ista osoba danas?Što se zapravo dogodilo? Što se dogodilo između ''ja'' prije 10 godina i ''ja'' danas?

Kada zbrojite vrijeme i iskustvo, dobijete promjenu. To se dogodilo.


Ne, Vi niste više ista osoba od prije 10 godina. Danas se možda ne družite sa istim ljudima kao nekada. Vaš najbolji prijatelj možda više nije onaj koji je bio prije 10 godina. Moguće je da danas ''najbolji prijatelj'' ima drugačije značenje za Vas nego prije. Možda ste i radno okružje promijenili ili izašli iz duge veze ili braka. Možda je na Vas utjecao odlazak neke bliske osobe ili člana obitelji. Moguće je da su Vas nekada uzrujavale stvari i sitnice na koje se danas samo slatko nasmiješite. Danas, vjerujem, težite drugim ciljevima nego nekada.Da. To su te promjene. I sve ste preživjeli i iz svega izvukli ono najbolje. A da Vam je tada netko rekao da Vas čekaju velike životne promjene, moguće je da biste osjetili strah. No na kraju se ispostavi da strahu zapravo, nema mjesta. Jer danas ste bogatiji i mudriji radi promjena koje su se događale. Radi života koji Vam se događao.


A što li će tek biti za 10 godina? Tko ćete biti tada? Ono što je sigurno jest da nećete biti ova osoba koja ste danas. I to je super jer - biti ćete još bolji. Napredak je nemoguć bez promjene. Kao što ne postoje dva ista dana, tako ni Vi niste ista osoba od jučer. A nećete biti ni sutra. Stvar je u nijansama razlike, no one ipak postoje.


Vrijeme je jako moćna sila koje nismo niti svjesni. U suradnji sa izazovima i životnim iskustvom ono transformira naša uvjerenja, vrijednosti, karakter te na kraju i identitet. Zbog promjene svi mi rastemo kao osobe i na kraju kao duše. Vrijeme mijenja sve osim činjenice da smo uvijek iznova iznenađeni promjenom. A jedino što je stalno u životu jest promjena. Stoga se nemojte se bojati promjene već je prigrlite. Ona će na kraju iz Vas izvući sve ono najbolje.


A to je vjerujem, ono što i želite. Biti najbolja verzija sebe. Biti ono što jeste.


Vaš Life Coach Ursula


*Ovaj članak je već bio objavljen na drugom portalu.

DRUŠTVENE MREŽE:

  • Instagram
  • LinkedIn

Vrati me na vrh

Proudly created by Ursula.© 2016