top of page

NESAVRŠENO SAVRŠENI


21. stoljeće je kažu stoljeće slobode.


Sloboda kretanja, govora, izražavanja misli i stavova, sloboda i prihvaćanje različitosti. A opet, robovi smo kao nikada prije. Robovi smo društvenih mreža, normi, pravila, medija...

Informirani i dezinformirani u isto vrijeme.

Savršeni na društvenim mrežama, a depresivni u vlastita četiri zida.



Robovi smo nametnutih stavova što je lijepo i ''in'', a što nije. Robovi lajkova i shareova. Robovi smo tuđih mišljenja i slike koju trebamo predstaviti svijetu. A najviše od svega robovi smo vlastitih uvjerenja i lošeg mišljenja o sebi.


Nazvala bih ga 21. stoljeće – stoljeće robovanja vlastitoga uma.


Moraš biti mršav, no dovoljno mišićav. Pločice su itekako poželjne dok celulit nije dopušten. Strije sakrijte da ih netko slučajno ne vidi, a preplanuli ten već počnite pokazivati u rano proljeće. Pivski trbuščić ne dolazi u obzir. O borama i flekama od Sunca da i ne govorim.

Savršenstvo je ono što se traži.

Nikada premalo, nikada previše, uvijek dovoljno.


Molim Vas nemojte. Nemojte to raditi sebi.


Kada ste zadnji put iskritizirali sebe i svoje tijelo?

Jutros ispred ogledala vjerujem.

A kada ste zadnji put rekli ''hvala'' svojem tijelu?

Ili bolje da pitam jeste li ikada?


Čuli ste onu da je tijelo Vaš hram. Dobili ste ga ''na korištenje'' u ovome životu. Volim razmišljati da je ono vozilo koje nas odvede gdje god zaželimo. Ono nam služi. Daje nam da vidimo sve ljepote ovoga svijeta. Zalaske i izlaske Sunca, ljepotu prirode i ljepotu naših najdražih. Daje nam mogućnost da čujete cvrkut ptica u mirno nedjeljno jutro. Da se radujete tuđem glasu kojeg toliko volite. Pruža Vam mogućnost da osjetite toplinu drage osobe, mekoću nečije kože i miris nečijeg parfema. Miris koji se ne zaboravlja te uvijek iznova budi uspomene.


Pruža Vam mogućnost da krenete u svijet, da doživite nova iskustva i da učite. Da rastete i razvijate svoj um i duh. Da doživite i iskusite kako bi kasnije prepričavali naučene mudrosti i prenijeli ih na druge naraštaje.

Koliko beskrajnih mogućnosti Vam Vaše tijelo daje. Koliko li Vam ono služi.

Jeste li toga svjesni?

Zato molim Vas, recite mu hvala. Recite mu volim te.



Ono Vas voli pružajući Vam iskustvo života. Nemojte biti previše kritični prema sebi odnosno njemu. Budite svjesni svojih nedostataka, no prigrlite ih i zavolite. Hranite se zdravo zbog ljubavi prema sebi. Možete pojesti i ponešto nezdravo, no ono što je bitno u toj priči jest da imate pozitivnu emociju dok to jedete i nakon što pojedete. Da ste sretni. Stav i uvjerenja vezana za hranu su veoma važni, a o njima se baš i ne govori. Um i tijelo su povezani. Vaša psiha se odražava na Vaše fizičko. Imajte to na umu.

Vježbajte i radite stvari koje Vas čine sretnima. No, ne radi mode, radi moranja, radi drugih. Ne radi lažnih savršenstva, radi pritiska okoline. Ne zbog tuđeg mišljenja i zbog toga jer ćete tako dobiti nečiju pažnju.

Činite to zbog njega. Zbog svog tijela. Svoga hrama. Zbog poštovanja i ljubavi prema njemu. Činite to zbog sebe. Da budete sretni i zadovoljni. Jer nisu bitna tuđa mjerila, već Vaša sreća.

Čuvajte svoje tijelo, posvetite mu dovoljno pažnje i ljubavi. Jer će Vam ono duplo vratiti. Vratiti će Vam kroz zdravlje i dugogodišnje služenje. Nemojte postati robovi svoga tijela zbog društva, već uživajte u njemu.



Volite se zbog onoga što jeste umjesto da se mrzite zbog onoga što niste.

Budite svoji.

Budite nesavršeno savršeni.


Life Coach Ursula


PS: I za kraj jedan video da potaknete ljubav prema sebi.



Ti imaš sve odgovore.

bottom of page